Totalul afișărilor de pagină

luni, 19 septembrie 2016

Interviu' Metaforic

-Nu caut adevarul suprem , ca asta ar insemna sa imi caut moartea o viata intreaga . In schimb caut dragostea , linistea si mangaierea zilelor ce vor venii alaturi de ea .
-Si cine e ea ?
-Pai , sincer nu prea stiu . Caci ea poate fi orice , oricum si oriunde ... poate fi o clipa din viata mea care sa mi-o amintesc restul zilelor , poate fi o atingere , ori un sarut apasat intr-o statie de metrou ...
-Cred ca m-am exprimat gresit ... Ce e ea ?
- Ti-am spus , ea inseamna un infinit de posibilitati ... nu este un om sau o faptura , o creatie fizica .
Este ceva metafizic , sublim ... in cautarea careia imi duc traiul de zi cu zi .
-Vrei sa spui ca nu iubesti sau nu ai iubit niciodata ?
Ca esti in cautarea femeii perfecte care sa iti ofere momentul acela care tu il numesti "ea" ?
-Nu ... iubesc , caci daca nu as iubii cum as putea spune ca sunt sau nu viu atunci cand fac cunostiinta cu zorii zilei ?
Dar cautarea mea , nu e neaparat o cautare cat e mai mult o asteptare ...
Imagineaza-ti ca esti singur intr-o statie asteptand ultimul tramvai ce te duce acasa , locul de unde ai plecat ... Si stai acolo si astepti , afara ploua si e frig , insa tu stii ca va venii tramvaiul asa ca astepti ignorand frigul si ploaia . Eventual iti aprinzi o tigara si iei o gura de coniac sa te incalzesti din cand in cand . 
Mai trec tramvaie , mai trec autobuze si ai statie de metrou aproape ... insa toate te ocolesc si nu iti ofera siguranta ca vei ajunge direct acasa teafar si nevatamat . 
Iti fac cu ochiul taxiurile , dar esti un om romantic si drumul are alta perspectiva deasupra sinelor de tramvai , in special deasupra celui care il astepti . 
Vine tramvaiul si urci in el , fericit ca o sa stai la caldura si in siguranta pana ajungi aproape de casa . Deodata , o zaresti pe ea ... 
E minunata si frumoasa , parul impletit de ingeri ,ochii rupti din cerul senin de primavara , buzele carnoase si moi ...
Si drumul pana acasa devine o aventura , ceva rupt din basme . Caci acum incepi sa iti doresti sa ajungi cat mai greu acasa si ea sa coboare odata cu tine .
-Da , da foarte frumos ... dar tot nu inteleg ce vrei sa spui ...
-Nici nu ma asteptam sa intelegi ... uneori nici eu nu ma inteleg . 
Tramvaiul este iubirea ce o simti tu , nu poti iubi pe oricine ... 
Statia , este viata ta pustie si plina de  furtuni . Dar care o lasi in urma atunci cand iubesti si incepi sa o numesti " trecut " .
Celelalte tramvaie si autobuze sunt acele iubiri de o noapte ce te fac sa iti uiti scopul si sa devii un animal ... un primitiv .
Taxiurile sunt ... ei bine iti dai si tu seama ce sunt taxiurile , caci nu le pot numii iubiri de o ora .
Acum , cand vine tramvaiul care il astepti , adica iubirea , in mod normal drumul tau este acasa , in locul de unde ai plecat , insa apare " ea " intamplarea aceea , momentul acela , nu stiu cum sa o numesc ... care te va face sa iti doresti sa mergi cu tramvaiul acela cat mai mult . Atunci stii ca fiecare statie care o mai are tramvaiul te va duce mai aproape de casa , dar nu iti pasa caci esti vrajit de "ea" si tot ce conteaza e sa dureze cat mai mult . Va fi cea mai lunga secunda din viata ta , dar si cea mai frumoasa . 
Si de aceea spun ca eu o caut pe "ea"...
- Dar acasa , acasa ce inseamna defapt ? Ca banuiesc ca si acasa are o semnificatie ... Nu ?
- Da , una destul de importanta chiar . 
Acasa inseamna moartea ... 
-Pai cum ? Ca spui ca e locul de unde ai plecat ... Nu are logica ...
-Ba are , pana sa ma nasc ... pana sa ajung in "statia de tramvai" nu am existat , deci eram mort ... apoi am plecat de acasa si am inceput sa fiu copil , cutreierand prin " oras  " , dar "seara" , care inseamna maturizarea s-a lasat si a trebuit sa ajung inapoi de unde am plecat . 
Deasemenea teafar , adica fara regrete ...
-Da , interesant punct de vedere .
-Multumesc ... acum , daca imi permiteti , trebuie sa urc in tramvai si sa astept sa urce "ea" ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu